Hoe wordt de hoogte gemeten?

De OnMove 500 toont je in real time de hoogte, alsook de reeds afgelegde (positieve en negatieve) hoogtemeters, dit dankzij de gps-technologie.

Wanneer je je gegevens op de app downloadt, herberekent het systeem de reële hoogte op basis van je afgelegde parcours en de kaarten. Het is dus mogelijk dat je een afwijking vaststelt tussen de meting van het horloge en de gegevens op je smartphone of computer.

Metingen met een gps-signaal zijn immers minder betrouwbaar dan die met een ingebouwde barometer.

Het zou kunnen dat de afwijking groter is bij achtereenvolgende lichte hellingen dan bij beklimmingen in de bergen met grote niveauverschillen.