Hoe kan ik mijn kompas ijken?

Als je het kompas wilt ijken, moet je er eerst voor zorgen dat er geen magnetische bronnen (metalen elementen, ...) in de buurt zijn die de meting kunnen verstoren.

Je kunt het beste naar buiten gaan om je kompas te ijken. Leg het horloge horizontaal neer. Dit is heel belangrijk. Als je het horloge niet perfect horizontaal houdt, loop je het risico dat je het kompas met de foute waarden ijkt. Volg de instructies uit de handleiding en/of op het scherm van het horloge in de modus CALIBRATION en draai het horloge traag rond (360° in minimaal 10 seconden). Meerdere rondes zijn nodig voor een goede ijking.