Ik wandel met mijn stappenteller, maar er gebeurt niets op het scherm.

De weergave van het aantal gezette stappen schakelt in zodra je 7 stappen hebt gezet. Na 7 stappen activeert de weergave, de stappenteller begint te tellen vanaf 7. Zet je minder dan 7 stappen, dan houdt de stappenteller daar geen rekening mee. Op die manier worden parasietbewegingen niet meegeteld en is de precisie van je stappenteller optimaal.